Propunere Cărți

CALEA MÂNTUIRII - Ellen G. White

 

Cu exact o sută doisprezece ani în urmă, prestigioasa editură creștină "Fleming H. Revell" a oferit publicului această carte, intitulată foarte simplu - Steps to Christ. Astăzi, cartea este disponibilă în peste șaptezeci de limbi, iar numărul de exemplare tipărite este imposibil de calculat. În limba română, zecile de ediții și retipăriri au depășit cu siguranță un milion de exemplare. Cartea este atât de prețuită pentru că descrie cu simplitate și convingere pașii decisivi către viața creștină autentică și siguranța mântuirii prin credința în Domnul Hristos.

Editura Viață și SănătateINTERPRETAREA SCRIPTURII - Gerhard Pfandl, editor coordonator

 

Există greșeli în Biblie? De ce au fost scrise patru Evanghelii? Cu cine s-a căsătorit Cain? Cum au reușit două milioane de evrei să traverseze Marea Roșie într-o singură noapte? E mai bine să alegi celibatul în locul căsătoriei? Sunt întrebări firești, născute din dificulatetea anumitor versete și pasaje ale Bibliei.

Volumul Interpretarea Scripturii reunește efortul câtorva zeci de teologi adventiști de elită, care răspund la peste 100 de întrebări cu care fiecare dintre noi s-a întâlnit măcar odată în viață. Fără a face apel la autoritatea tratatelor teologice, autorii articolelor din această carte au preferat să lase Biblia să se interpreteze singură. Scriptura sui ipsius interpres!

Răspubsurile oferite - lăsând drumul deschis spre profunzimi noi - dovedesc că Biblia nu este o carte enigmatică, destinată unui grup de inițiați. Chiar și cele mai dificile pasaje, printr-o armonizare a logicii și a bunului-simț cu îndrumarea oferită de Duhul Sfânt, devin dintr-o dată mai luminoase și mai ușor de înțeles. Biblia se dovedește, în întrgime, mesajul de dragoste al lui Dumnezeu pentru orice ființă creată, un manual pentru desăvârșirea caracterului.

Institutul de Cercetări Biblice


 

PREOȚIA ISPĂȘITOARE A LUI ISUS HRISTOS - Frank B. Holbrook

 

În acest volum, Frank Holbrook pătrunde în inima adevărului, în mediul Evangheliei. Deseori teologia tratează mântuirea ca un scop în sine, ca fiind cuprinsă în moartea lui Hristos la Calvar, dar o lipsește de sensul ei mai profund. Într-o astfel de abordare, credința personală este prea adesea redusă la un mecanism, un mijloc de a câștiga ceva pentru sine. Această abordare neglijează mărturia puternică a tuturor Scripturiilor, reducând toată înțelegerea la cele patru Evanghelii și la pasajele alese din Pavel. Holbrook ne descoperă căi prin care toată Biblia vorbește despre faptul plin de milă al lui Dumnezeu atunci când ne oferă mântuirea omului ci în dimensiunile ei cosmice.

Tipografia Zappy'sEVANGHELIA VEȘNICĂ PENTRU O LUME VEȘNIC ÎN SCHIMBARE - Jon Paulien


Cuvântul lui Dumnezeu este veșnic, însă vremurile se schimbă. Dovezile din Scriptură nu mai au aceeași valoare pentru scepticii de azi. Din fericire, Dumnezeu ne oferă metode inovatoare pentru a ajunge la ei. Jon Paulien își prezintă gândurile legate de misiunea bisericii și de oportunitatea pe care o avem de a da mărturie în moduri noi unor oameni noi.

E nevoie de curaj și dragoste pentru a-i aborda pe ceilalți respectându-le în același timp convingerile diferite. Isus era bun la asta. Și Pavel, care s-a făcut ”tuturor totul” ca să mântuiască ”pe unii din ei”. Aceasta nu înseamnă să ne diluăm convingerile sau să renunțăm la valorile noastre. O astfel de abordare înseamnă, de fapt, să recunoaștem că postmodernismul este, cum spunea un autor, ”o stenogramă a mentalității lumii”; să avem onestitatea să ne rapotăm echidistant la toate tipurile de oameni din cultura noastră; să îi atragem pe oameni nu doar la biserică, ci la Hristos.

Pentru a-i aduce pe oameni la Hristos, ne trebuie ceva mai mult decât o doctrină corectă. Ne trebuie o relatie vie cu Isus, relație care să se reflecte zilnic sub forma credinței, a speranței și a dragostei.

Colecția Semnele Timpului


 

STUDIUL CHINA - Dr. T. Colin Campbell / Thomas M. Campbell II


Citind această carte rămâi uimit câtă boală și suferință, pe de o parte, și câtă stare de sănătate, pe de altă parte, pot exista în extremitatea distală a celor două instrumente: lingura si furculița. De asemenea, rămâi uimit câte forțe sunt interesate să-ți manipuleze aceste două instrumente care, pe lângă boală sau sănătate, operează cu sume enorme din finanțele lumii. Și nu în ultimul rând, cum aceste două instrumente modelează aerul, apa, copacii, florile, câmpiile, munții și razele soarelui de pe această planetă, cum pot să o îmbătrânească sau, din contră, să o întinerească.

Dr. Paul Costache


 

CHEMAREA ALTARULUI - Roy Gane

N-am citit până acum o altă carte atât de prietenoasă, simplă, biblică și impresionantă cu privire la subiectele biblice despre Sanctuar, iertare, mântuire și Judecată. Dacă ți-ai pierdut speranța, dacă nu mai vezi sens în întreitul mesaj al Evangheliei veșnice, în special dacă nu ai timp pentru așa ceva, trebuie neapărat să citești această carte, pentru că zilele acestei lumi sunt numărate și Dumnezeu caută cu disperare să te salveze din haosul moral și din prăbușirea universală care va urma.

Florin Lăiu